Pianoflyttar är riktigt jobbiga, det är tungt och otympligt och om man bära i trappor är det bara ännu värre. Var god mot dig själv och dina vänner och boka en firma som utför er pianoflytt. Många ryggar har gått sönder och människor har faktiskt dött när de flyttat pianon. Det är ett farligt lyft och ett litet snedsteg eller vajning kan göra att man förlorar balansen och tappar det tunga pianot, står man då i ett dåligt läge kan det gå riktigt illa. Det är mycket säkrare när utbildade proffs gör det som har rätt utrustning för lyftet, det är fortfarande farligt men risken att något händer är betydligt mindre.

Jakten på ett proffs

Börjar på internet, en sökmotor ger dig snabbt ett urval av flyttfirmor och andra firmor som kan hjälpa dig med en pianoflytt. Jag råder dig till att välja en flyttfirma stockholm som verkar seriös och väletablerad, de får gärna ha en fin hemsida som är enkel att förstå. Om du ringer deras kundtjänst skall de vara trevliga och tillmötesgående och förstå dina behov. Om det är en sur gubbe som svarar och knappt kan prata – testa en annan firma.

Det finns många firmor så du kan vara kräsen

Det är ingen brist på hjälp för pianoflytt, det finns massvis så välj med omsorg. Det viktigaste är att din firma du väljer har försäkringar och F-skattsedel så att ni kan göra en laglig affär där transporten är försäkrad. Desto dyrare piano desto viktigare är detta för dig. Även om ditt piano inte är värdefullt så är det viktigt att personalen är försäkrad, man vill inte ha på sitt samvete att man anlitar svart-arbetare och någon kommer till skada utan att vara försäkrad. Det är inte bra karma.

Om det inte står på hemsidan

Om firman du vill anlita för din pianoflytt inte har nämnt något om försäkringar eller F-skattesedel på sin hemsida så kan du alltid ringa upp dem och fråga hur det står till med dessa saker. Var lite lyhörd så att de inte ljuger, det finns många bluffmakare inom flyttbranschen så var försiktigt!