Flyttfirmor runt om i världen och i Sverige använder de flesta idag kartonger och det konsumeras så otroligt mycket kartong. Dessa håller inte allt för många flyttar och de flesta slängs iväg sen. Stora plastboxar finns de flyttfirmor som har öppnat sina ögon för mer och mer. Bara i USA slängs över 90 miljoner flyttkartonger varje år, detta måste få ett stopp.

Flyttfirmor är boven i dramat
Det är världens flyttfirmor som har ansvar för den största delen av alla dessa flyttkartonger, dock måste inte detta vara en verklighet särskilt länge till. Stora återanvändbara plastboxar är det nya nu och för de flyttfirmor som börjat använda dom har det verkligen givit ett positivt resultat.

Hållbara
Visst att det kommer att gå åt den del plast när man producerar dom men på vissa håll verkar det finnas de som planerar att producera dessa plastbehållare av miljövänlig plast så som hampa och bambu. Förutom att det blir bra för miljön så är dessa flyttboxar mycket större är kartongerna och de går att packa dom ovanpå varandra utan att var rädd för att den understa ska rasa in på grund av vikten vilket många flyttfirmor har problem med.

Vattensäkra
Om man flyttar på en regnig dag så tar flyttkartonger ofta stor skada och de kan rasa sönder och strukturen på dom förstörs och gör dom mer ohanterliga. Vissa flyttfirmor byter transport på packningen om det är så att man flyttar långt så tar en annan transport över. Vid dessa överflyttningar finns det vid regn ingen skydd alls. Men med dessa plastboxar så kan det regna hur mycket det vill utan att kartongerna eller deras innehåll skadas.

Ömtåliga föremål
Med dessa plastboxar så är det mindre risk för flyttfirmor att skada ömtåliga objekt som finns i då kartonger är mjuka och lätta att trycka till så något går sönder. I plastboxarna ligger de tryggt och säkert.

Hjul och säkra fästen
Flyttfirmor som har problem med att vissa kartonger är för tungt packade och att dom glider av varandra när man staplat dom på varandra har inte längre detta problem med plastboxarna. Dom har hjul så att man kan rulla även tungt lastade boxar. De har även fästen så att när man ställer dom på varandra så sitter dom tryggt i varandra.

Sparar tid och pengar
När man väl har köpt in dessa plastboxar så stannar det där. Ingen mer tid på att köpa massa kartonger, inget slöseri på naturresurser och pengar. Nu kan flyttfirmor lägga mer tid på att fokusera på att få företaget att gå framåt och mot grönare val även hos flyttfirmor.